fbpx
Szabadulószobák izgalmai teljesen más közegben.

A közelmúlt történései teljesen új utakat nyitottak minden iparágban, így a szabadulószobákat tekintve is. A szabadulós játékok eddig is hihetetlen sebességgel fejlődtek, folyamatosan új technológiák alkalmazásával új típusú feladatok kerülnek bevezetésre, hogy jobbnál jobb élményekkel várják a szabadulni vágyókat.

Úgy alakult meg az otthoni online szabadulószoba is.

A szabadulós játékoknál már rég nem a kijutás a cél. Legalább is az Ilockedyou és Lockedmein játékaiban biztosan nem. Inkább azt mondanánk a kijutás fogalmát átvette a történet lezárása, küldetés teljesítése, mint cél.

Az otthoni szabaduloszobáknál sincs ez másképpen. Egy gondosan kidolgozott történet részeként folyamatosan újabb és újabb feladatokat kell megoldani, mellyel közelebb kerülünk a történet végéhez. Ez lehet egy gyilkosság megakadályozása, vagy akár a varázsvilág ikonikus pillanatainak újraélesé. A lehetőségeknek csak a készítők kreativitása szabhat határt.

A megvalósítást tekintve természetese az online szabadulószoba teljesen eltért a valós szabadulószobáktól, hisz senki sincs bezárva egy játékba, nincsenek új szobarészek, fizikai feladatok. Ez helyett vannak viszont virtuális karakterek, valósnak tűnő, de csak a játék céljából létrehozott weboldalak. Vajon például mi célja van a www.danmamilk.hu –nak, vagy a https://roxforttitka.hu/ oldalnak? És vajon mi lehet a http://hetkardinalisbun.hu/ ?

Ezek bizony mind külön külön játékokhoz tartozó weboldalak, melyek valahogyan közelebb visznek bizonyos megoldásokhoz.

Néhány játékunknál lehet, hogy telefonhívást kell indítanotok és meghallgatni egy rövid, de annál több információt tartalmazó üzenetet, vagy megtalálni az elrejtett nyomokat egy social media profilon. Nincs hiány játékra létrehozott karakterekből, logikai feladatokból, nyomozásból. Lehet, hogy követnetek kell egy személyt egy videó alapján Budapest utcáin és kihallgatni egy titkos beszélgetést ahhoz, hogy megoldjátok a rejtéjt.

Ha még mindig van kérdésetek hogyan néznek ki játékaink keressetek minket telefonon is bármikor és bevezetünk az Otthoni szabadulós játékok világába.