fbpx

Egy valós szabadulószobához hasonlóan egy online játékban is rengeteg feladattípussal találkozhattok.

Van, amihez megfigyelőképesség szükséges, bizonyos esetekben észre kell venni az összefüggéseket. Lehetséges, hogy titkos nyomokat kell végigkövetni, melyek elvezetnek egy apró információhoz, ami megnyitja számotokra a lehetőséget a következő feladathalmaz megoldásához. A nyomok bárhol lehetnek, melyekhez természetesen mindig kaptok egy kis utalást. Fontos, hogy épp annyit áruljunk el a feladat megoldásához, hogy kellőképpen kihívást jelentsen, viszont semmiképpen sem legyen megoldhatatlan. Valójában ez a varázsa minden szabadulószobának és sok esetben ezek határozzák meg, hogy milyen játékot nevezünk „jó” játéknak a befejezést követően. A cél minden esetben az, hogy a feladat fenntartsa a figyelmet, kellő motivációt biztosítson, még akkor is, ha több szinten összetett és nem hullanak ölünkbe a rejtvény megoldásához elengedhetetlen részletek.

Természetesen találkozhatunk hangalapú, videós, képes, és akár kissé fizikai feladatokkal is, melyekhez esetleg segítségül kell hívnunk egy tollat és ceruzát a monitorra illesztve.

Néhol külső információra is szükségünk lehet, de ezekhez mind rendelkezésünkre áll egy kis iránymutatás, hogy mit, hol keressünk. Sok játékunkról kaptunk olyan visszajelzést is, hogy eddig nem használt, de annál hasznosabb digitális megoldással találkoztak játékosaink, melyeket később kamatoztatni tudtak, vagy legalábbis az online területeket illető tudásuk bővült is valamilyen téren, új dologgal találkoztak.

Fontos a folyamatos előrejutás és sikerélmény, illetve a sokszínűsége feladatokat és bevont platformokat tekintve. Az online térben szinte semmi sem szab határt, így lehet, hogy egy youtube-ra feltöltött 360 fokos videó segít a feladat megoldásában, vagy éppen a google maps-en kell egy valós kisfilm alapján felderítenetek valamit. A social média felületeit kihasználva izgalmas profilokat lehet létrehozni, melyekkel a játék tematikájától függően kapcsolatba kell lépni, vagy fel kell keresni.

Összességében, kreatív, sok meglepetés feladatokat és felületeket tekintve is, és kihívást jelentő.