Daniel lakásán talált kinyomtatott levelezés közte és Leonard között:

Leonard: Szia Daniel. Remélem, Párizs óta kicsit jobbra fordultak dolgok. Először is, elnézést kérnék azért, amiért egyáltalán meséltem az alvilági dolgaimról, amikor annak idején eladtam neked az autót. Soha nem gondoltam volna, hogy így alakulnak a dolgok.

Daniel: Szia Leonard. Jézusom. Miért nem hittem neked, hogy milyen veszélyes!? Már kifizettem neki a 100.000 eurót, mert azt mondta, megöl engem és a testvéremet, ha nem teszem.

Leonard: Az én hibám. Nem gondoltam, hogy ilyen mélyre fog süllyedni. Sok pénzzel tartozom neki, de hogy ezért gyilkol? És hogy a nevemet hagyta egy papírlapon az áldozatoknál, hogy rám terelje a gyanút? Az túlmutat minden elképzeléseimen.

Daniel: Mi a helyzet a rendőrséggel? Tudnak róla, hogy nem te vagy a tettes?

Leonard: Nem, nincs bizonyíték. Az én nevem szerepel a három holttestnél, és nem tudják elhinni, hogy egy alvilági figura mint én ártatlan lehet. Próbálok bizonyítékot szerezni, hogy nem én voltam, de ő minden lépésemet figyeli, és gondolom a tiédet is…

Daniel: Miért nem mondasz el mindent a rendőrségnek róla?

Leonard: Megfenyegetett. Azt mondta, ha a rendőrségnél beköpöm, megöli a nevelt lányomat. Senki sem tud róla, és nem akarom veszélyeztetni az életét.

Daniel: Istenem, Leonard, mennyire belekeveredtünk ebbe az egészbe. Az a 100.000 euro csak egy csepp a tengerben, ha azt nézem, hogy mi lett belőle. Bárcsak vissza tudtad volna fizetni a tartozásod…

Leonard: Senki sem láthatta előre, hogy ilyen pszichopatává válik. Most csak azt remélem, hogy minél előbb kiderül az igazság, és mindketten biztonságban leszünk.

Daniel: Igen, reméljük. Vigyázz magadra, és ha bármit tudok tenni, jelezd.

Answer Page

.