fbpx

Csapatunk tesztelőként vehetett részt az Ilockedyou Varázsbirodalom I.-II. (Harry Potter szabadulószoba) névre keresztelt játékain.

Ahogy már a beharangozóban is olvashattuk a weboldalon, a Harry Potter szabaduló szoba valóban elképesztően látványos volt és minden részletében visszaadta a legendás történetet és helyszíneket. Mindkét játék történetet tekintve a Horcruxok megszerzésére épült, melyek közül a Varázsbirodalom I.-ben 4db, majd a Varázsbirodalom II.-ben 3db Horcruxot kellett összegyűjtenünk. Kifejezetten tetszett, hogy a két játék nem kötődik egymáshoz, így gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket játsszuk le elsőnek.

A Varázsbirodalom I.-et tekintve 46 percnél szabadultunk ki egy segítséget kérve, ami után fogtuk is a fejünket, mert úgy éreztük, hogy alaposabb átgondolás után logikusan következett volna a megoldás.

A Varázsbirodalom II. pályát 56 percnél zártuk két segítséget kérve. Összehasonlítva a két játékot nagyon tetszett, hogy sok ikonikus tárgy és helyszín megelevenedett a játékokban. A Varázsbirodalom II.-t picit nehezebbnek ítéltük meg.

A feladatok elképesztően kreatívok voltak. Chatelnünk kellett Dumbledore-al, ülnünk kellett a seprűn, hogy kviddiccs játékosokká váljunk, és a Teszlek süveget és fel kellett vennünk, hogy eldöntse melyik házba kerülünk.

Összességében nagyon látványos és izgalmas szabadulós játékokat próbálhattunk ki.