Andrews Brunce

Újságírás vázlataim

A cikk fontos jegyzetei

Címvázlat: “Az Alvilág Árnyékában: Leonard, a Gyilkos, és egy titkos Szerelem”

[Általam írt bevezető]

Egy férfi, egy gyilkosságokkal tarkított múlt, és egy elcsattanó csók egy sötét sikátorban. Leonard, az alvilági nevet szerzett férfi, akit nemrégiben a rendőrség letartóztatott, volt kollégám a Tullikomernél. Személyesen ismertem és több alkalommal is beszéltünk. Ám míg én az újságírói asztalok mögött dolgoztam, ő egy sokkal sötétebb világ részese lett.

Leonard és a Tullikomer:
Leonardot sokan ismerték a Tullikomernél, mivel már évek óta ott dolgozott, amikor csatlakoztam a csapathoz. Azt mondják, hogy az alvilágban szerzett neve révén sok pénzügyi üzletet is sikerült kötnie a céggel. (Megjegyzés: Ezt még jobban ki kell derítenem.)

Én és a Gyilkos:
Úgy, hogy követni fogom a gyilkost. A következmények nem váratnak magukra. Egy troll fiókot is létrehoztam, amelyen keresztül próbáltam megfélemlíteni a gyilkost. (Megjegyzés: Még több információt szeretnék megosztani arról, hogy milyen módszerekkel követtem a gyilkost.)

A Gyilkos és barátnője:
A gyilkos barátnője nem volt a képben, amikor a gyilkosságok történtek. Azonban kiderült, hogy kapcsolatuk nem éppen idilli. Egyik alkalommal, miközben követtem a lányt, rábukkantam egy Eilis nevű férfira, aki láthatóan nagyon közel állt hozzá. Az én információim szerint, a lány megcsalja vele a gyilkost. Eilis közösségi média fiókjain még olyan képet is találtam, ahol a lány kedveli a képet. Nem is értem hogy nem fél, hogy a gyilkos előtt lebukik? (Megjegyzés: Ezt a részt diszkréten kell kezelni, nehogy bajba kerüljön a lány.)

Veszélyben a barátnő:
Azok alapján, amit Leonard elmesélt a gyilkosról, és saját megfigyeléseim alapján egyértelmű, hogy a lány nincs biztonságban. Rémisztő gondolat, hogy milyen veszélyben van, főleg ha a gyilkos megtudja, hogy megcsalja….

[záró gondolatok]

Még sok a nyitott kérdés és megválaszolatlan rejtély. Azonban egy dolog biztos: egy pszichopata gyilkos, egy megcsalt szerelem és egy ismeretlen, de veszélyes történet van a háttérben. Az igazság keresése folytatódik.
Soha nem gondoltam volna, hogy az újságírásnál többre lesz szükségem, mint néhány éles kérdésre és a kiváló megfigyelőképességemre. De amikor Leonard és a rejtélyes gyilkos ügyébe mélyedtem, minden megváltozott.

(jegyzetek: A nyomozásom)
Éjszakánként, ködös reggeleken és álmatlan estéken keresztül követtem James-t. Sokan Leonard gyilkosának tartják, de a rendőrség még nem talált rá elegendő bizonyítékot. Ugyanakkor éreztem, éreztem a lélegzetében, lépéseiben, minden mozdulatában, hogy valami nincs rendben. Több alkalommal is láttam, ahogyan idegesen, sietve, mintha valami elől menekülne, lépkedett a városban.

(jegyzetek: A gyanús találkozók)
Egyik este, sokkal közelebb merészkedtem hozzá, mint korábban bármikor. Meglepődtem, amikor James-t egy sötét sikátorban láttam találkozni egy ismeretlennel. A beszélgetésük látszólag ártalmatlan volt, de a testbeszédük, a gesztusaik, mindenben volt valami nyugtalanító. (Megjegyzés: Megpróbálok több részletet összegyűjteni erről a találkozóról. Esetleg biztonsági kamera felvételeket megszerezni?)

(jegyzet: A rendőrségi akadályok)
Tisztában voltam vele, hogy az én bizonyítékaim nem lesznek elegendőek a rendőrség számára. Egy újságírónak nincsenek olyan képességei, amelyekkel egy rendőrtiszt vagy detektív rendelkezik. De htttem a megfigyelőképességemben, és abban, hogy valahogyan még közelebb hozhatom magam a válaszokhoz.

Tegnap:

Kezd igazán veszélyesre fordulni a helyzet. Mintha meglátott volna az egyik sikátorban.

3 napja:

Jól alakul az információgyűjtés,
Barátnőével egyre feszültebb a helyzet

5 napja:
– egyik nap, megvártam a lakásán és követtem. Elég igyekezve indult. Megállt egy boltban és elég sok élelmiszert vásárolt, főleg konzerveket. Követtem. Út közben megállt egy kávézóban is. Három kávét vett. Alig bírta el. Megállta a takarítónője lakásán (korábbról már tudtam, hogy itt lakik a takarítónője) majd beadott neki egy kávét. Innen elindult az egyirányú utcán haladási irányba az első sarokig. Itt megállt és jobbra fordult a lejtős utcára. Megint a sarokig ment, ahol ismét jobbra fordult és a következő elágazásig ment. Itt továbbhaladt egyenesen kb. 90 métert és egy sarokra ért, ahol balkézfelé egy feltűnően sárga üzlet volt. ezzel szemben az út jobb oldalán egy szürke ajtón keresztül ment be.  Nem tűnt túl bizalomgerjesztő helynek. Elég rövid időt töltött bent, és már az élelmiszerek nélkül jött ki. Sietve visszament a lakására